Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğinde güncelleme

Avrupa Birliği'nin (AB) bulaşanlar ile ilgili tüzüğü dikkate alınarak hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği'nde güncelleme yapıldı.
Avrupa Birliği'nin (AB) bulaşanlar ile ilgili tüzüğü dikkate alınarak hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği'nde güncelleme yapıldı.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan söz konusu Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelikle, gıdaya kasten ilave edilmediği halde birincil üretim aşaması dahil gıdanın üretim, imalat, işleme veya muhafaza aşamalarında ya da çevresel bulaşma sonucu gıdada bulunabilen bulaşanlar için maksimum limitler belirlendi.
Bu arada yönetmelikte yer almayan ancak bilimsel çalışmalar sonucu gıda güvenilirliğini tehdit edeceği ortaya konulan bulaşanlar için, Bakanlığın talimatlarıyla gıda işletmelerinin önlem almaları sağlanması hedeflendi.
Söz konusu yönetmeliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KSÜ’den 10 Öğrenci Topluluğu Projesi ÜNİDES’ten Destek Almaya Hak Kazandı
- KSÜ Kampüsüne 8 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kuruldu
- Sağlık Turizminin Kalbi Ilıca, Hızla Yeni Altyapısına Kavuşuyor
- KAMEK Pastacılık Kursu Kadınlara Yeni Kapılar Açıyor
- Büyükşehir’in Kadın Sanat ve Yaşam Merkezi Atölyelerine Başvurular Başladı!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN

Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.